T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / HINIS - Hınıs Anadolu Lisesi

E-Twinning Projesi – Science in Nature

Adından sıkça söz ettiren, her sene üniversitelere öğrenci yollayan, birbirinden ilginç etkinliklere yer veren okulumuz Hınıs Anadolu Lisesi bu sene uluslararası bir projede de yer alma yolunda. Moldova, Yunanistan, Romanya ve Türkiye gibi ülkelerin katılımıyla yapılacak olan eTwinning projemizde toplamda 13 farklı öğretmen ve 97 farklı öğrenci bulunmaktadır.

Peki eTwinning projesi nedir? eTwinning, Avrupa’daki okulların çevrim içi iş birliği kurarak projeler gerçekleştirdiği çevrim içi bir öğrenme ortamıdır. Öğrencilerin yüz yüze ve uzaktan eğitimi entegre ettikleri harmanlanmış öğrenme ortamı oluşturan yenilikçi bir ortamdır.

Science in Nature (Doğadaki Bilim) isimli bu projede amacımız birey olarak kadim bir geçmişe sahip olan doğanın matematiksel denklemler bütünü olduğunu ve bizim de bu doğanın bir parçası olduğumuzu unutmadan doğayı yakından tanımaya, anlamaya çalışmaktır. Projenin hedefleri arasında matematiğin doğada zaten var olduğunu göstermek, öğrencileri doğaya yakınlaştırmak, öğrencilerin doğaya sahip çıkmasını sağlamak ve matematiğe olan ilgilerini arttırmak gibi maddeler bulunmaktadır. Özellikle Fibonacci sayı dizisinin doğada bulunan örnekleri üzerinde durmaya, altın oran ve fibonacci arasındaki bağlantıya ve doğadaki örneklerine değinmek gibi başlıklarımız vardır.

Proje Ocak’ta başlayacak olup Mayıs’a kadar devam edecek. Farklı ülkelerden ve branşlardan öğretmenler birbirleriyle deneyimlerini paylaşırken farklı ülkelerden öğrenciler ise farklı kültürlerle bir araya gelerek yeni arkadaşlıklar edinmiş olacaklar.

27-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 27.02.2024 10:16 - Görüntülenme: 81
  Beğen | 0  kişi beğendi